Opala proizvodnja hrane

Bez autora
Oct 01 2012

Proizvodnja prehrambenih proizvoda u Srbiji je za sedam meseci 2012. godine zabeležila pad od 6,9 odsto u odnosu na isti period lane. Rast je zabeležen kod prerade i konzervisanja ribe, ljuskara i mekušaca za 39 odsto, proizvodnje mlečnih proizvoda za 15,4 odsto i biljnih i životinjskih ulja i masti za 5,5 odsto.Pad od 1,3 odsto je evidentiran kod proizvodnje, obrade i konzervisanja mesa, kao i kod prerade i konzervisanja voća i povrća.

Opala proizvodnja hraneProizvodnja prehrambenih proizvoda u Srbiji je za sedam meseci 2012. godine zabeležila pad od 6,9 odsto u odnosu na isti period lane, objavila je Privredna komora Srbije (PKS).

Rast je zabeležen kod prerade i konzervisanja ribe, ljuskara i mekušaca za 39 odsto, proizvodnje mlečnih proizvoda za 15,4 odsto i biljnih i životinjskih ulja i masti za 5,5 odsto. Pad od 1,3 odsto je evidentiran kod proizvodnje, obrade i konzervisanja mesa, kao i kod prerade i konzervisanja voća i povrća.

Proizvodnja mlinskih proizvoda i skroba smanjena je za 5,8 odsto, pekarskih proizvoda i testenina za 11 odsto i ostalih prehrambenih proizvoda za 36,9 odsto, navela je PKS, pozivajući se na zvanične statističke podatke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik